StoryEditor
modernizacija obrazovnog sustava

Upisi u osnovne škole ZHŽ-u obavit će elektroničkim putem

Piše fena  /  03.04.2023., 20:36h

Sve osnovne škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) provest će upis u novu školsku godinu elektroničkim putem u suradnji s općinama i školama te županije.

To je dogovoreno na današnjem sastanku u Širokom Brijegu na kome su sudjelovali ministrica obrazovanja ZHŽ-a Daniela Perić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru Tomislav Volarić, te voditelji tehničke podrške Josip Doko i Franjo Vučić.

Tijekom razgovora o digitalnoj transformaciji obrazovanja dogovoreni su konkretni koraci za pokretanje elektroničkog upisa u osnovne škole u ŽZH-u. Ova inicijativa ima za cilj modernizaciju i unapređenje obrazovnog sustava, kao i olakšavanje procesa upisa za roditelje i učenike.

Elektronički upisi u osnovne škole predstavljaju važan korak prema digitalnoj transformaciji obrazovanja u ŽZH-u. Očekuje se da će ovaj novi pristup upisima unaprijediti kvalitetu obrazovanja, omogućiti transparentnost procesa i smanjiti administrativni teret za škole i roditelje, priopćeno je s mostarskog sveučilišta.

Na sastanku su dogovoreni su i naredni koraci vezani za održavanje „MoStart konferencije“, upis u srednje škole i unaprjeđenje digitalnih sustava u obrazovanju.

MoStart konferencija je događaj posvećen digitalnoj transformaciji obrazovanja, s ciljem promoviranja inovacija i novih tehnologija u obrazovnom sektoru.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:20