StoryEditor
demanti

UNO BiH: SIPA ne vrši pretres, mediji neka ne žure sa zaključcima

Piše desk  /  16.05.2022., 19:52h

Iz Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su odbacili navode pojedinih medija kako službenici Državne agencije za istrage i zaštitu vrše pretres službenih prostorija UNO-a.

Navedeno je kako službenici SIPA-e u Upravi za neizravno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja naredbe Suda BiH.

“Uprava za neizravno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad je u potpunosti surađivala sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju. Objavom i plasiranjem netočnih i neprovjerenih informacija potpuno se neopravdano minimiziraju rezultati rada koje ova Uprava iz godine u godinu ostvaruje”, poručili su iz UNO-a BiH.

Na kraju reakcije Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine navodi se kako je “potrebno sačekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti, bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka”.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e danas su iz prostorija Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Banjoj Luci iznosili dokumentaciju koja se odnosi na istragu slučaja aktualne šefice grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Banja Luka Jelene Majstorović.

Za N1 je potvrđeno da se radi po naredbi Suda BiH, a uz nadzor Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:53