StoryEditor
pregovori u bjelorusiji

Ukrajinski pregovarač: "Sve trupe s područja Ukrajine se moraju povući, uključujući Donbas i Krim. Ionako će svakoga pokopati, pa je bolje otići dobrovoljno"

Piše desk  /  28.02.2022., 15:06h
Jedan od ukrajinskih pregovarača s Rusima je i savjetnik šefa Ureda predsjednika Ukrajine Oleksiy Arestovič, koji je kazao da Ukrajina ima jedan uvjet- a to je povlačenje svih ruskih snaga sa cijele teritorije države.

Arestović je to rekao za Current Time, navodeći da o samom tijeku pregovora nitko neće govoriti dok ne bude objavljeno zajedničko priopćenje, a pregovore je nazvao konsultacijama navodeći da je još rano za pregovore.

Naglasio je da su uvjeti Ukrajine jasni i da se povlačenje ruskih trupa odnosi na cijelu teritoriju države, uključujući Donbas i Krim, što se u ovom trenutku čini malo vjerovatnim scenarijem.

"Sve trupe s područja Ukrajine se moraju povući, uključujući Donbas i Krim. Ionako će svakoga pokopati, pa je bolje otići dobrovoljno", rekao je Arestovič.

Objasnio je zašto je Kijev prvi put odbio pregovarati s Rusijom, a kao glavni razlog je naveo da su Rusi imali preduvjete u kojima su tražili da Ukrajina prvo kapitulira, a zatim razgovara.

"U uredu smo se od srca nasmijali na to i prvi put odbili pregovarati. Kada su tražili drugi put (a sama činjenica da su tražili od nas pregovore puno govori, s moje točke gledišta) i obećali da će ukloniti preduvjete, dogovorili smo", rekao je savjetnik predsjedavajućeg ureda predsjednika.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 14:18