StoryEditor
kaos

Ukrajinski političar upao na sjednicu i bacio tri bombe. Ima mrtvih i puno ranjenih

Piše desk  /  15.12.2023., 19:08h

Član seoskog vijeća detonirao je najmanje tri bombe u prepunoj prostoriji u zgradi lokalne uprave u Keretskom u Zakarpatskoj oblasti, priopćila je ukrajinska Nacionalna policija. Prema preliminarnim informacijama, najmanje jedna osoba je poginula, a 26 ih je ranjeno, među kojima je šest u teškom stanju, piše Kyiv Independent.

Nije poznato je li dužnosnik koji je aktivirao bombe ranjen ili ubijen. Iz policije su poručili kako se incident istražuje kao potencijalni teroristički napad. Vlasti nisu objavile identitet osumnjičenog počinitelja, ali Ukrajinska Pravda i drugi mediji pišu da je riječ o Serhiju Batrinu, članu stranke Sluga naroda, prenosi Index.hr.

Stajao pokraj vrata pa bacio tri bombe

Inače, sastanak seoskog vijeća je uživo prenošen na Facebooku. Snimka prikazuje čovjeka kako ulazi u prostoriju tijekom žestoke rasprave, otprilike 90 minuta nakon što je sastanak počeo. Zatim stoji pokraj vrata oko 30 sekundi prije nego što baci tri bombe na sredinu sobe. Snimka je uznemirujuća, tako da ju nećemo objaviti. 

Regionalna medijska kuća Zakarpattia24 podijelila je video u kojem se Batrin žali na druge lokalne dužnosnike. Zakarpattia24 također je rekao da se Batrin ranije svađao s kolegama koji su podržali povećanje plaće za čelnika seoskog vijeća.

Prije nego što je detonirao bombe, Batrin se navodno posvađao i sa svojim suradnicima koji su odbili stati na njegovu stranu. Zakarpattia24 piše kako je Batrin nakon toga otišao i vratio se s bombama. Mnogi Ukrajinci imaju pristup oružju zbog rata s Rusijom, ali još nema dokaza da je napad direktno povezan sa sukobom.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:13