StoryEditor
rat u ukrajini

Ukrajinci zarobili ruskog pilota, U Hersonu veliki prosvjed protiv okupacije, Putin: Gotovo smo uništili ukrajinsku vojnu infrastrukturu

Piše desk  /  05.03.2022., 14:53h
Danas je u Hersonu, dosad najvećem gradu kojeg su dosad okupirale ruske snage, održan veliki prosvjed protiv okupacije.

Oko 2000 ljudi jutros je izašlo na ulice Hersona. Marširali su kroz centar grada mašući ukrajinskim zastavama i pjevajući ukrajinsku himnu. Vikali su "Rusi, idite doma" i "Herson je Ukrajina".

Ruska vojska postavila je kontrola točke širom grada, te zaustavljaju svakog vozača koji prolazi. Stanovnici Hersona rekli su BBC-ju da ruski vojnici imaju popis ukrajinskih aktivista koje žele zarobiti.

Zarobljen ruski piloit

Ukrajinci su objavili video zarobljenog ruskog pilota uhvaćenog na području Černihiva.

Pišu kako se katapultirao nakon što su mu Ukrajinci pogodili avion. "Pokušao je pobjeći, no uhvatili smo ga. Ne da bismo mu spasili život, već za međunarodni sud i za sve zločine koje je njegova država počinila protiv Ukrajine i njezina naroda. Za sve žene, djecu i muškarce čije živote su uzeli", kazali su vojnici koji su ga uhvatili, piše ukrajinska Pravda.

Njegov je avion srušen u predgrađu grada Černihiva.

Društvenim mrežama proširila se i snimka rušenja aviona kod Černihiva, čija autentičnost još uvijek nije potvrđena.

Putin: Uništavanje ukrajinske vojne infrastrukture gotovo je dovršeno

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da nema planova za proglašenje ratnog stanja u Rusiji, dodavši kako se nada da će tako i ostati, javljaju ruske RIA Novosti.

Također je rekao da je "posao uništavanja ukrajinske vojne infrastrukture gotovo dovršen", javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 04:03