StoryEditor
objavljena snimka

Ukrajinci uništili ratni brod koji je napao Zmijski otok? "Je**o smo ih pogodili!"

Piše desk  /  08.03.2022., 07:13h
Ukrajinska mornarica objavila je da je projektilima uništen jedan od ruskih ratnih brodova koji su bombardirali Zmijski otok prvog dana rata. Vijest je prenio ukrajinski vojni portal mil.in.ua.

Ukrajinske obrambene snage smještene u crnomorskoj luci Odesa tvrde da su pogodile brod Vasilij Biko raketnom baražom.

Brod je navodno bio jedan od dva uključena u teški napad na Zmijski otok, gdje je 13 ukrajinskih graničara kojima je naređeno da se predaju navodno reklo ruskoj mornarici da se "je*e" prije nego što su bili granatirani.

Sinoć se pojavio video ispaljenih raketa iz Odese.

"Je*eno smo ih pogodili", čuje se na snimci navodno jedan od vojnika koji je ispalio rakete. "Ruski ratni brod - je*i se!", čuje se.

Podsjetimo, u napadu 24. veljače prvo je izvještavano da je 13 graničara na Zmijskom otoku ubijeno, ali se kasnije sugeriralo da su možda preživjeli i da su zarobljeni. Tadašnje audio poruke zabilježile navodne riječi kapetana ruskog broda koji je kazao: "Predlažem da odložite oružje i predate se kako biste izbjegli krvoproliće i nepotrebne žrtve".

Stražari su odgovorili: "Ruski ratni brod - je*i se".

Sinoć je izvor ukrajinske mornarice rekao za Times: "Brod je uništen, potvrđeno je". Ukrajinska mornarica je na Facebooku dodala: "Neprijatelj se ponovno povukao".

Ukrajinske oružane snage pišu: "Danas, 7. ožujka 2022., mornaričke marinske jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje brane regiju Odessa pogodile su neprijateljski brod".

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 08:37