StoryEditor
rat u ukrajini

Ukrajinci: Povukli smo se iz sela kod Avdijivke; Rusi: Uništili smo prvog Abramsa

Piše desk  /  26.02.2024., 18:22h

Ukrajinske trupe su se povukle iz sela Lastočkine kod Avdijivke, priopćio je Dmitro Lihovij, glasnogovornik operativne strateške skupine Tavria.

"Ukrajinske oružane snage povukle su se iz sela Lastočkine kako bi uspostavile obranu duž linije Orlivka-Tonenke-Berdiči i spriječile neprijatelja da dalje napreduje u smjeru zapada", naveo je. Još u subotu su se pojavile informacije kako su Rusi u sklopu napredovanja zapadno od Avdijivke zauzeli Lastočkine, prenosi Index.hr.

 

Ukrajinci tvrde da su Rusi imali puno veće gubitke u borbama za grad

Lihovij je jučer tvrdio kako selo još uvijek nije u potpunosti zauzeto, nego da su se ukrajinske oružane snage povukle na zapadnu periferiju sela i kako se borbe još uvijek vode. Podsjetimo, vrhovni zapovjednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je u noći sa 16. na 17. veljače najavio povlačenje iz Avdijivke. 

Predsjednik Volodimir Zelenski tvrdi kako su ruski gubici u spomenutom gradu bili sedam puta veći od ukrajinskih. Oleksandr Tarnavski, zapovjednik operativne i strateške skupine snaga Tavria, izvijestio je 19. veljače da su ukrajinske postrojbe konsolidirale svoje položaje na novim obrambenim crtama na bojištu Avdijivka u Donjeckoj oblasti.

 

Rusi: Uništili smo prvog Abramsa

Ruski telegram kanali danas su objavili slike i nekoliko videa na kojima se vidi kako tvrde uništenje američkog tenka Abrams.

Tenk je navodno uništen u blizini nedavno zauzetoga grada Avdiivka.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 12:06