StoryEditor
TELEFONSKI POZIV

Ukrajinci objavili snimku, tvrde da ruski vojnik zove baku i govori joj: Želim otići

Piše desk  /  25.03.2022., 14:04h
Savjetnik ministra vanjskih poslova Ukrajine Anton Geraščenko na svom Telegram računu objavio je snimku koja navodno prikazuje telefonski poziv jednog ruskog vojnika svojoj baki. Na početku telefonskog poziva baka pita tog vojnika "Bože, kad će ovo završiti", na što on odgovara da je situacija strašna, prenosi The Sun.

Rekao je da mu je cijela brigada ubijena i da ne zna kako je Bog njega spasio. "Da budem iskren, odmah bih otišao odavde, nije me briga", rekao je u pozivu navodni ruski vojnik.

Mislili da će rat kraće trajati

"Glavna stvar je preživjeti pakao. Mislili smo da će sve biti gotovo za dva tjedna. Prošlo je već skoro mjesec dana", govori. 

U pozivu baki spomenuo je da je hladno i da su im se "smrznule ruke i noge".

"Zaje*i ovaj novac. To nikome ne treba", rekao je.

Žestok ukrajinski otpor

Ovaj poziv dolazi nakon drugoga u kojemu se vojnik požalio da su njegovi suborci dobili ozebline i naišli na žestok ukrajinski otpor. 

Razgovarajući sa zapovjednikom u trominutnom telefonskom razgovoru, vojnik je rekao da su ruski vojnici bili prisiljeni voziti se s mrtvima jer ih se nije moglo transportirati u Rusiju. Napomenuo je i da ruskim vojnicima nedostaju osnovne potrepštine za život i medicinska pomoć, prenosi Index.hr.

Drugi vojnik se navodno zabio tenkom u tenk svog zapovjednika dok je prosvjedovao zbog užasnih gubitaka među svojim suborcima. Pukovnik Jurij Medvedev hospitaliziran je s teškim ozljedama noge nakon prijavljenog incidenta, piše se po Twitteru i američkim medijima. 

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 16:45