StoryEditor

Uhapšen šibenski vjeroučitelj zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

Piše D  /  15.05.2018., 02:05h

Uhapšen je prošlog tjedna zbog zlostavljanja u župi, ali je ubrzo pušten na slobodu. 

Kako javlja Šibenik IN, sredinom prošlog tjedna vjeročitelj je pokušao pipati jednog maloljetnika snažnije građe. Mladić mu se žestoko suprotstavio i roditeljima ispričao što se dogodilo.

Prijavio ga je svećenik

Oni su razgovarali o slučaju sa svećenikom koji upravlja župom u kojoj se to dogodilo, a taj svećenik odmah je prijavio sve policiji. Voditelj župnog zbora je uhapšen, a maloljetnik je pozvan na informativni razgovor. 

Mladić je u međuvremenu je doznao od prijatelja da su i oni imali slično iskustvo s vjeroučiteljem pa je policija ispitala još dvojicu maloljetnika, javlja Šibenik IN. 

Pušten da se brani sa slobode

Osumnjičeni je, kako javlja Šibenik IN odlukom suca istrage Županijskog suda u Šibeniku ubrzo pušten da se brani sa slobode.

"Točno je  da je dežurni sudac istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora protiv osobe koja se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela Upoznavanja djece s pornografijom i dr., te je umjesto istražnog zatvora, kao najtežu mjeru,  odredio osumnjičeniku mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku, ocjenjujući da će se u konkretnom slučaju ista svrha kao istražnim zatvorom ostvariti naloženim mjerama opreza", ispričao je glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Policija još nije objavio službeno priopćenje o ovom događaju. Poslali smo upit PU šibensko-kninskoj. 

"Služba kriminalističke policije ove Policijske uprave provela je krajem prošlog tjedna kriminalističko istraživanje nad muškom osobom osumnjičenom za više kaznenih djela spolnog uznemiravanja djece. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja navedena osoba je predana uz kaznenu prijavu u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave", napisali su u odgovoru Indexu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:41