StoryEditor
predsjednik rs

Udruženja žrtava: "Dodik mora biti uklonjen s političke scene"

Piše fena  /  01.07.2023., 10:51h

Udruženja žrtava rata smatraju da nakon jučerašnjeg vrijeđanja žrtava genocida u Srebrenici bilo kakav razgovor s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom treba biti završen.

- Nakon jučerašnjeg brutalnog vrijeđanja žrtava genocida u Srebrenici, smatramo da je bilo kakav razgovor sa Dodikom završen. Kabadahija koji smatra da je samo on na ovom svijetu i da samo on odlučuje tko je što, mora biti zaustavljen – navodi se u priopćenju.

Svako, dodaje se, tko poslije jučerašnjeg kabadahijskog ponašanja i brutalnog vrijeđanja žrtava srebreničkog genocida pokuša razgovarati ili opravdati njegov nastup, smatrat ćemo da podržava govor mržnje i negiranje genocida.

- Pozivamo sve političke aktere u Bosni i Hercegovini da zauzmu jasan stav. Dodik mora otići! Pitamo gospodina Kajganića, zašto postoji Tužiteljstvo BiH?, navode u priopćenju udruženje žrtava rata te pozivaju međunarodnu zajednicu da prekine sve kontakte s Dodikom i prestane s licemjernim ponašanjem.

Predstavnici udruženja Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa, Žrtava i svjedoka genocida, Žena Podrinja, Majke Srebrenice, Žene Srebrenice, pozivaju i visokog predstavnika Christiana Schmidta da smijeni Dodika, jer je, kako navode, prešao crvenu liniju.

- Sve osim smjene i udaljavanja Dodika iz političkog života u BiH je nastavak agonije cijele Bosne i Hercegovine – upozoravaju iz udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 00:34