StoryEditor
mostar

Udruga Minores skupila preko 50 tisuća KM u aukciji dresova

Piše fena  /  02.01.2024., 17:49h

Udruga Minores iz Mostara u proteklih je 20 dana na humanitarnoj akciji ponudila 31 dres poznatih sportaša te je od njihove prodaje prikupljeno 54.800 KM, koje planira uložiti u radove na obnovi prostorija te humanitarne organizacije.

Kao što je na početku već najavljeno, sav prikupljeni novac od ove humanitarne aukcije sportskih dresova bit će uložen u obnovu prvog kata Minoresova centra namijenjena radu s djecom i mladima, ali i ostalim ugroženim skupinama našega društva, naveli su iz Minoresa.

Na aukciji su se našli dresovi mnogih velikih sportaša poput Luke Modrića, Zlatana Ibrahimovića, Ivana Balića, Ivana Perišića, Dominika Livakovića, Darija Srne, Joška Gvardiola, Eduarda da Silve, te domaćih nogometaša Nemanje Bilbije, Edina Džeke, Josipa Ćorluke, Matije Malekinušić i drugih.

"Dragi naši, sinoć smo službeno okončali našu aukciju sportskih dresova. U dvadeset dana koliko je trajala aukcija ponudili smo 31 dres i pritom prikupili nevjerojatnih 54.800 KM! Nevjerojatnu zahvalnost dugujemo svima onima koji su velikodušno sudjelovali u ovoj akciji, kao i svima onima koji su nas pratili posljednjih dvadesetak dana i s nama navijali", priopćili su iz Minoresa na društvenim mrežama.

Za uređenje centra potrebno je između 135.000 i 140.000 KM, a s novcem prikupljenim u novogodišnjoj aukciji moći će se pokriti veći dio troškova za radove na prvom katu.

"U skladu s onom starom kineskom mudrosti koja kaže da je bolje čovjeka naučiti pecati ribu nego ga nahraniti, naš cilj je na nešto konkretniji način raditi sa svim onim mladim ljudima koji su prisiljeni odrastati bez uzora i perspektive. Ako mladim ljudima uspijemo pružimo nove perspektive i potaknemo ih da istraže šire horizonte, doprinijet ćemo stvaranju boljeg i ugodnijeg mjesta za život", poručili su iz Minoresa.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 04:33