StoryEditor
ogrezao u kriminal

Ubijeni Kršo imao čak devet pravosnažnih presuda

Piše desk  /  11.06.2024., 13:07h

U Prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek traje kriminalistička obrada nad osumnjičenim muškarcem Nihadom Sarajkićem (1992.) iz Sarajeva, koji je jučer iz vatrenog oružja usmrtio muškarca Anela Kršu (1985) iz Sarajeva na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

 

- Nakon kriminalističke obrade lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužitelja Kantonalnog Tužiteljstva Kantona Sarajevo - potvrdila je to danas novinarima glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je 39-godišnji Kršo  od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju s devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela.  

S druge strane, ističe Novalić, osumnjičeni za ubojstvo Sarajkić u kaznenoj evidenciji nema ni jedno zavedeno djelo do jučerašnjeg kada je iz vatrenog oružja pucao i usmrtio Kršu. Njegovu smrt na licu mjesta jučer je u 17.01 sati konstatirala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Potom je o ovom incidentu obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem.

Nakon završenog uviđaja, policijski službenici Odjel za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili 32-godišnjeg Sarajkića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubojstvo.  

25. srpanj 2024 14:02