StoryEditor

U Zadru uhićen nekadašnji član zemunskog klana, u Srbiji je 1998. ubio policajca

Piše D  /  07.11.2018., 01:11h

Zadarska policija uhitila je 53-godišnjeg Josipa Golomejića zvanog Šiptar, državljanina Srbije i Hrvatske, koji je u Zadru prekjučer zatečen s više od 200 grama kokaina i kod kojeg je u njegovu automobilu i apartmanu pronađena strojnica uzi te više od 100 komada streljiva, piše Večernji.hr.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije, Policijske uprave zadarske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom, koji uz srpsko posjeduje i hrvatsko državljanstvo.

Naime, navedeni je prekjučer zatečen u Zadru, kako upravlja Audiem A-8(ZD), a pregledom je kod istog pronađen veći novčani iznos u eurima i kunama, nakon čega je isti uhićen, a novac mu je oduzet.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga Audija i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog (raspizanog) i vakumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama ili popularno u narko svijetu zvanih komada. 

Također pretragom je pronađena i oduzeta strojnica izraelske proizvodnje s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom u cijevi. Isto tako pronađeno je i oduzeto više komunikacijskih uređaja među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakve koriste osobe iz vrha kriminalnog svijeta.

Pronađena droga bila je namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narko-tržištu njena vrijednosti je preko dvjesto pedeset tisuća kuna.

Muškarac je jučer priveden pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetniku u Zadru protiv njega je podnesena kaznena prijavazbog  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Prijavljeni je ispitan od strane Općinskog državnog odvjetništva, nakon čega je priveden na ročište kod suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske.

Član nekadašnjeg zemunskog klana

Kada ga je policija legitimirala i istražila, utvrdila je da je riječ, kako nam je potvrđeno u policiji, o nekadašnjem pripadniku zemunskog klana koji je, rečeno nam je, 1998. godine ubio policajca u Srbiji kada mu je ovaj došao na pretragu, zbog čega je poslije odležao zatvorsku kaznu od 15 godina.

Iz policije su nam rekli da je na slobodu izašao prije nekoliko godina te da je već dvije godine stanovnik Hrvatske i da u Privlaci kod Zadra ima više apartmana.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:46