StoryEditor

U travničkoj bolnici otvorene nove prostorije Službe za mikrobiologiju

Piše D  /  03.04.2018., 06:04h

Obnovljene laboratorijske prostorije Službe za mikrobiologiju svečano su otvorene danas u Bolnici u Travniku a, kako je rečeno, cilj je omogućiti pacijentima bolju zaštitu, te da dijagnostiku i pretrage urade na jednom mjestu, bez putovanja u druge gradove.

Šefica Službe za mikrobiologiju Sanela Teskeredžić kazala je kako bi nove prostorije trebale biti inicijalna kapisla za unaprjeđenje dijagnostike u ovoj ustanovi.

- Do sada su pacijenti jedan dio dijagnostike radili kod nas, a drugi dio u Zenici i Sarajevu, što je za njih vrlo nezgodno. Stoga nam je cilj našim pacijentima omogućiti da na jednom mjestu dobiju kompletnu dijagnostiku i da ne putuju u druge gradove - kazala je Teskeredžić, prenosi Fena.

Direktor Bolnice Travnik Mirsad Granov kazao je kako je obnavljanje prostorija koštalo oko 110.000 KM, dok je u educiranje djelatnika ove medicinske ustanove do sada uloženo više od milijun maraka.

- Našim odgovornim odnosom i funkcioniranjem, stekli smo neke pretpostavke da možemo krenuti u obnavljanje. Osobito smo ponosni na izvanredne mlade liječnike koji su spremni preuzeti sve ono što smo mi stariji, do sada, nosili na svojim leđima - rekao je Granov.

Granov je, također, najavio da će, zahvaljujući donaciji iz Turske, Bolnica Travnik dobiti najbolji Porođajni odjel na ovom području.

- Ja volim reći da naš porođajni odjel neće biti za 21., nego za 22. stoljeće, jer se kompletno mijenja, od instalacija, podova kreveta, do operacijskih dvorana i porođajnih stolova - istaknuo je on, dodavši da se radi o projektu vrijednom oko 300.000 eura.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:51