StoryEditor
nije više na čelu skupštine

U Srebrenici smijenjen Ćamil Duraković

Piše desk  /  16.09.2021., 13:23h
Ćamil Duraković smijenjen je s pozicije predsjednika Skupštine općine (SO) Srebrenica.

Za njegovu smjenu glasalo je 15 vijećnika, a jedan je bio protiv, pišu Nezavisne.com.

Danas se održava sjednica lokalnog parlamenta, a ovakav epilog bio je očekivan nakon što su srpski vijećnici u Srebrenici, njih 15, dogovorili da će izglasati smjenu Durakovića.

Podsjetimo, na sjednici Kolegija SV Srebrenica, održanoj 25. kolovoza, izglasan je dnevni red naredne sjednice SV, koja je obuhvatila i točku dnevnog reda koja se odnosi na smjenu Durakovića.

Prethodno su vijećnici srpske nacionalnosti u SV Srebrenica dostavili prijedlog za njegov opoziv.

"Podnosimo prijedlog za opoziv predsjednika SV Srebrenica. Prijedlog podnosimo zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa predsjednika Skupštine putem medija gdje nastupa u svojstvu funkcionara Skupštine, a ne u svoje osobno ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica SO", navedeno je u prijedlogu dostavljenom Kolegiju SV.

Kako su dodali, razlog za opoziv je uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje Republike Srpske, te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

Na čelu ove lokalne zajednice je Srbin Mladen Grujičić, što znači da lokalnim parlamentom treba predsjedavati netko iz reda Bošnjaka.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:34