StoryEditor

U RS-u još 16 zaraženih i dvoje umrlih

Piše D  /  22.04.2020., 10:04h

Zaraženo je pet osoba iz Gacka, tri iz Oštre Luke, po dvije osobe su iz Banje Luke, Gradiške i Trebinja i po jedna iz Nevesinja i Pala. Riječ je o šest muškaraca i deset žena.

Među potvrđenima je šest žena srednje životne dobi, dvije su mlađe i dvije starije životne dobi.

Јedan muškarac je mlađe životne dobi, četvorica su srednje i jedan starije životne dobi.

Kod većine osoba je utvrđeno da se radi o bliskom ili obiteljskom kontaktu s osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog koronavirusa ili se radi o sekundarnom kontaktu.

Među osobama kod kojih je utvrđeno prisustvo koronavirusa je jedna korisnica doma za starije osobe u Banjoj Luci u privatnom vlasništvu, gdje je kod jedne radnice, ranije, (u okviru epidemiološkog nadzora testiranja osoba koje su u riziku zbog posla koji obavljaju) potvrđen pozitivan rezultat testa na koronavirus. Iz ovog doma za starije osobe testirano je i još 25 korisnika koji su negativni na virus. Do sada su testirani svi korisnici i zaposleni u ovoj ustanovi.

Među pozitivnim osobama na koronavirus je i jedna medicinska sestra iz Bolnice u Gradišci. Bit će poduzete sve epidemiološke mjere i daljnja testiranja kontakata.

Trenutačno, koronavirus u Republici Srpskoj je potvrđen kod ukupno 580 osoba, 19 osoba je preminulo od posljedica bolesti izazvane novim koronavirusom , dok je 306 osoba oporavljeno.

Od jutros su dvije osobe umrle od koronavirusa u RS, jedna u Banjoj Luci, a jedna u bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:47