Svaka zemlja ima svoje običaje i priču o palačinkama, a one su u biti tekuće tijesto koje se pripravlja od brašna, jaja i mlijeka, što je ujedno i temeljni recept za ovu poslasticu. U našim krajevima na ovaj se dan tradicionalno spremaju palačinke, krafne, štrudle i fritule, navodi se u priopćenju Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar.
"Naša sekcija Mladih ugostitelja, zajedno s predanim profesorima i učenicima kuharima, pomoćnim kuharima i konobarima priredili su poslastice i dali slatki pečat ovom danu. Njihova kreativnost i stručnost, sjajno su se očitovale u svakom zalogaju. Ponosni smo i na naše tehničare nutricioniste koji su osmislili zdravu nutellu i marmeladu kao i hotelijersko turističke tehničare, koji su se potrudili da svi nazočni uživaju u ovoj ponudi naše škole", istaknula je ravnateljica Srednje turističko - ugostiteljske škole Mostar Bernardica Milićević.
Dodala je kako su ovom veselom proslavom u školi pokazali da gastronomija nije samo vještina, nego i izvor radosti i zajedništva.
Dnevnik.ba