StoryEditor
za sve sladokusce

U Mostaru obilježen Međunarodni dan palačinki

Piše fena  /  13.02.2024., 18:36h

Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar je u utorak, "s nevjerojatnim okusima", obilježila Međunarodni dan palačinki.

Svaka zemlja ima svoje običaje i priču o palačinkama, a one su u biti tekuće tijesto koje se pripravlja od brašna, jaja i mlijeka, što je ujedno i temeljni recept za ovu poslasticu. U našim krajevima na ovaj se dan tradicionalno spremaju palačinke, krafne, štrudle i fritule, navodi se u priopćenju Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar.

"Naša sekcija Mladih ugostitelja, zajedno s predanim profesorima i učenicima kuharima, pomoćnim kuharima i konobarima priredili su poslastice i dali slatki pečat ovom danu. Njihova kreativnost i stručnost, sjajno su se očitovale u svakom zalogaju. Ponosni smo i na naše tehničare nutricioniste koji su osmislili zdravu nutellu i marmeladu kao i hotelijersko turističke tehničare, koji su se potrudili da svi nazočni uživaju u ovoj ponudi naše škole", istaknula je ravnateljica Srednje turističko - ugostiteljske škole Mostar Bernardica Milićević.

Dodala je kako su ovom veselom proslavom u školi pokazali da gastronomija nije samo vještina, nego i izvor radosti i zajedništva.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 10:53