StoryEditor

U Federaciji BiH bez dočeka Nove godine u hotelima i restoranima

Piše D  /  16.12.2020., 01:12h

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH, kako piše Klix.ba, poduzima intenzivne aktivnosti uoči novogodišnjih praznika, a sutra i prekosutra će biti održani sastanci s nadležnim organima.

Prekosutra bi trebao zasjedati Krizni stožer uz prisustvo predstavnika Zavoda za javno zdravstvo FBiH i svih županijskih zavoda kako bi razgovarali o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, trenutnim mjerama te razmotriti pojačane nove mjere za period praznika.

Tema razgovora će biti i program imunizacije odnosno cijepljenje stanovništva.

Trenutne mjere će, kako sada stoje stvari, biti produžene i za naredni period, ali to će značiti da svi restorani i hoteli mogu služiti goste do 23 sata, a maksimalan broj gostiju ostaje 30, što u prijevodu znači da dočeka i proslave nove 2021. godine neće biti u ugostiteljskim i drugim objektima.

Krizni stožer će zatražiti pojačane aktivnosti policijskih organa i inspekcija na području Federacije BiH, a u stalnom kontaktu su i s kolegama u Republici Srpskoj.

Ski centri bi trebali dobiti dodatne upute o mjerama koje će morati provoditi na skijalištima i ugostiteljskim objektima na planinama kako se ne bi ugrozilo zdravlje ljudi.

S obzirom na pad broja novozaraženih u cijeloj zemlji i stabilizaciju epidemiološke slike, a posebno u Federaciji BiH, takvu situacije je potrebno održati i u narednom periodu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:50