StoryEditor
ubojstvo koje je potreslo regiju

U četvrtak ročište sutkinji iz Gradačca koja nije odredila mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović

Piše desk  /  26.03.2024., 09:10h

Pripremno ročište u disciplinskom predmetu protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, održat će se u četvrtak, 28. ožujka, saznaje Detektor. Ova sutkinja ranije nije odredila Nerminu Sulejmanoviću mjere zabrane prilaska supruzi Nizami Hećimović, koju je, kao i još dvije osobe, a potom i sebe, usmrtio u ljeto prošle godine.

Detektor je neslužbeno saznao da je pripremno disciplinsko ročište u predmetu sutkinje Numanović zakazano za četvrtak. Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) na svojoj službenoj stranici objavljuje raspored sa zakazanim disciplinskim ročištima, ali pod brojem predmeta, bez imena tužene osobe. Tek na ročištu se može vidjeti o kojem sucu ili tužitelju je riječ.

Kako je ranije rečeno iz VSTV-a za Detektor, Ured disciplinskog tužitelja je po službenoj dužnosti, zbog napisa u medijima o postupanju sudije Općinskog suda Gradačac, formirao predmet.

“Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti suca u postupku donošenja odluke”, rekli su iz VSTV-a tada, ne imenujući nositelja pravosudne funkcije.

Nakon što je Sulejmanović u ljeto prošle godine ubio suprugu Nizamu Hećimović i još dvije osobe, a potom sebi oduzeo život, u različitim medijima navedeno je kako je sutkinja Lejla Numanović četiri dana prije ubojstava donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska Nizami Hećimović.

Sulejmanović je ubojstvo supruge prenosio uživo na društvenoj mreži Instagram. Nakon toga, tijekom bjekstva od brojnih pripadnika policije koji su tragali za njim, Sulejmanović je, prema Tužiteljstvu Tuzlanske županije, u Gradačcu usmrtio još dvije osobe – oca i sina, prilikom čega su i ranjene tri osobe – jedan policajac te dvoje građana. U međuvremenu, on se putem Instagram livea još jednom javio i priznao da je ubio tri osobe, a video je u jednom trenutku gledalo više od 15.000 korisnika ove društvene mreže.

Nekoliko sati nakon prvog ubojstva, policija je locirala Sulejmanovića na širem području Gradačca, poslije čega je on počinio samoubojstvo.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 11:07