StoryEditor
Nikolaj Patrušev

U Beograd dolazi ruski tajnik za sigurnost zbog navoda o ratnim plaćenicima iz regije

Piše desk  /  21.02.2022., 13:02h
Državni tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Rusije Nikolaj Patrušev doći će sljedećeg tjedna u Beograd kako bi sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o informaciji da osobe sa Zapadnog Balkana odlaze u Ukrajinu da ratuju.

Planirano je da se Patrušev, koji slovi za iskusnog stručnjaka za sigurnost i jednog od najbližih suradnika Vladimira Putina, sastane sa Vučićem 28. veljače, te da razgovaraju o upozorenju, koje je nedavno iznio ruski šef diplomacije Sergej Lavrov, a to je da se na Kosovu, BiH i Albaniji regrutuju takozvani "psi rata" za ukrajinsko ratište i napade na Donjeck i Luganjsk, prenosi Klix.

Nakon što je Lavrov iznio sumnje o plaćenicima, reagiralo je Ministarstvo sigurnosti BiH kazavši da prema informacijama koje su njima dostupne, nijedan državljanin BiH se ne nalazi na području Ukrajine, na strani ukrajinskih snaga.

Odgovorila mu je i ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, kazavši kako kako bi dužnosnici zemalja u javnosti trebali iznositi samo provjerene informacije. Ona je kazala da će ovim povodom uputiti službeni upit Veleposlanstvu Rusije, a nije poznato hoće li Patrušev doći i u BiH.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 21:35