Tvrtka iz Mostara predstavila revolucionarnu tehnologija čišćenja koja uklanja čak i grafiteSCREENSHOT - Youtube
StoryEditor
sajam u Tešnju

Tvrtka iz Mostara predstavila revolucionarnu tehnologiju čišćenja koja uklanja čak i grafite

Piše fena  /  24.09.2022., 11:48h

Na 16. međunardnom sajmu gospodarstva u Tešnju kompanija Nobel Corporation iz Mostara predstavila je novu tehnologiju čišćenja gotovo svih površina koja značajno doprinosi smanjenju zagađenja tla i vode.

- Radi se o patentiranoj ekološkoj tehnologiji čišćenja i graviranja „Tornado ACS“ za koju smo ekskluzivni zastupnici od prošle godine i to za BiH i još sedam zemalja iz regije - kazao je u razgovoru za Fenu izvršni direktor mostarske kompanije Ivan Marić.

Istaknuo je da ova jedinstvena revolucionarna metoda djeluje bez upotrebe kemikalija, vode i visokog tlaka, a čist i ekološki prihvatljiv proces u potpunosti štiti radne površine.

- Kad je riječ o korištenju,Tornado ACS tehnologija pruža sigurno rukovanje i nema opasnosti od ozljeda, a široko je primjenjiva u čišćenju javnih površina, fasada, uklanjajući čak i grafite, ali i grobnih spomenika, privatnih površina različitih namjena itd – pojasnio je Marić.

Upitan da komentira kako iz perspektive svoje tvrtke gleda na nezavidnu situaciju stanovništva uslijed energetske krize, Marić navodi kako Nobel već dva desetljeća vrši distribuciju konvektora, radijatora i bojlera poznatog francuskog branda Atlantic, kojima se griju domovi velikog broja građana u BiH.

- Posebno bih istaknuo da u ovoj, trenutačnoj krizi i nestašici plina, Atlantic konvektori se dodatno nameću kao pravi izbor vrhunskog električnog grijanja s uštedama.

Pored toga pokrenuli smo projekat "EcoFriend štedne revolucije". Radi se o jedinstvenom projektu u BiH sa kojim se želi pomoći kako pojedincima tako društvu i državi. U pitanju su sistemi za uštedu vode i energije sa kojima je moguća i garantovana ušteda od 50-70%. Više informacija o „EcoFriend štednoj revoluciji“ i projektu štednje može se naći na stranici www.h2o.ba - kazao je Marić.

Iz Nobela kažu kako od tešanjskog sajma očekuju da se “ponovo umreže i ostvare kontakte sa partnerima”, s kojima u protekle dvije godine, zbog pandemije koronavirusa, i nisu bili u prilici susresti se te pozivaju kompanije zainteresirane za daljnju distribuciju i Nobelovog asortimana proizvoda i suradnju da im se jave.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 01:18