StoryEditor
moguće ustupanje slučaja

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podiglo optužnicu protiv Edina Vranja

Piše desk  /  13.10.2021., 18:07h
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podiglo je danas optužnicu protiv Edina Vranja koji je uhićen u ovoj zemlji 12. rujna, a koji se sumnjiči za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika

Kako je navedeno na stranici, Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije nakon podizanja ove optužnice podnijet će prijedlog Višem sudu u Beogradu za ustupanje ovog predmeta organima Bosne i Hercegovine.

"Na osnovi propisa kojima se regulira regionalna suradnja između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i Ugovora između Srbije i Bosne i Hercegovine o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, Tužiteljstvo za ratne zločine će podnijeti prijedlog Višem sudu u Beogradu, Odjelu za ratne zločine, za ustupanjem kaznenog gonjenja u navedenom predmetu organima Bosne i Hercegovine", priopćeno je.

Podsjetimo, prije dva dana Viši sud u Beogradu donio je odluku o produženju pritvora Edinu Vranju za još mjesec. Vranj je uhićen u Srbiji 12. rujna, a pritvor mu je određen dva dana poslije.

Kako je tada priopćio Viši sud u Beogradu, sudac za prethodni postupak Odjela za ratne zločine je nakon saslušanja osumnjičenog donio rješenje kojim je Vranju odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen, kako je tada navedeno, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da postoji opasnost da bi okrivljeni, ako bi se našao na slobodi, mogao pobjeći.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:36