StoryEditor

Tužiteljstvo formiralo predmet, bit će provjereni snajperisti koji su pucali po Nedžarićima

Piše D  /  21.05.2021., 01:05h

Predmet je formiran odmah nakon što su se na internet portalima pojavili videosnimci. Bit će ispitane sve okolnosti i uloga svih osoba zabilježenih na snimci.

Ratni snimak iz Sarajeva, objavljen prije nekoliko dana na YouTube kanalu reportera Philippea Buffona, na kojem snajperisti s položaja Vojske Republike Srpske u Nedžarićima pucaju na stanovnike Alipašinog Polja.

Građani su na snimci prepoznali određene osobe za koje se sada sumnja da su potencijalno počinile zločin, a jedna od tih osoba je identificirana kao zaposlenik Telemacha i to Radomir Marković, a osoba koja je pucala je Zoran Kulina.

"Nakon objave videosnimka stranog novinara, na više portala i medija, na kojem je zabilježeno djelovanje snajperista u sarajevskom naselju Nedžarići, prikupljeni su dostupni snimci i fotografije, te je u Posebnom odjelu za ratne zločine, formiran predmet u okviru kojeg će se ispitati sve okolnosti, činjenice i navodi o snajperskom djelovanju s navedene lokacije, na civilne žrtve na području naselja Alipašino Polje", navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Video koji je za kratko vrijeme pregledan više tisuća puta potresao je mnoge žrtve, koje ne kriju razočarenje odnosom pravosudnih institucija ka ovakvim slučajevima.

Francuski novinar je u međuvremenu uklonio sve videosnimke sa svog kanala na YouTubeu, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:07