StoryEditor
potres u turskoj

Turski bloger objavio snimku u kojoj bh. spasioci izvlače muškarca koji je bio zarobljen 120 sati: "Hvala braćo moja"

Piše desk  /  12.02.2023., 13:37h

Turski bloger Yusuf İşler je objavio snimku za koju je naveo da svjedoči trenutku kada su spasioci iz Bosne i Hercegovine spasili muškarca koji je dugo bio zarobljen pod ruševinama nastalim nakon snažnog zemljotresa.

Istakao je da je 120 sati bio pod ruševinama te se na našem jeziku zahvalio bosanskohercegovačkim spasiocima: "Hvala braćo moja". Nakon spašavanja je uslijedio aplauz. İşler nije precizirao u kojem gradu je bila ova akcija spašavanja. Pripadnici gorske službe spašavanja, civilne zaštite oba entiteta i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su među brojnim spasiocima drugih država koji su angažirani u Turskoj.

Kako je objavila turska državna Agencija Anadolija (AA), Bosna i Hercegovina je u vrhu liste zemalja po broju spasilaca koji su poslani u Tursku. Otišli su ranije ovog tjedna i već su dali veliki doprinos u spašavanju.

Broj poginulih ljudi usljed zemljotresa u Turskoj i Siriji je premašio 29.000 i sve je manje nade da će se ispod ruševina građevina pronaći više preživjelih. Ipak, još se događa da se spase oni za koje se vjerovalo da neće biti spašeni.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 11:56