StoryEditor
izbori u americi

Trump želi Kenedyja za svog potpredsjednika

Piše desk  /  28.01.2024., 09:35h

Pojedinci koji su blisko surađivali s bivšim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trumpom navodno su pokušali da regrutira bivšeg demokratskog predsjedničkog kandidata da bude njegov potpredsednik.

Pozivajući se na izvor u Trumpovim krugovima koji je upoznat s tim, New York Post je objavio da su ljudi bliski bivšem predsjedniku napravili „preliminarne uvertire“ nezavisnom predsjedničkom kandidatu Robertu F. Kennedyju o mogućnosti da on bude Trumpov potpredsjednik, prenosi Fox news.

- Trumpovi operativci su rano izrazili zanimanje za Kenedija, ali je sve bilo preuranjeno - rekla je jedna osoba koja je upoznata s tim, dodajući da je odmah izašlo na vidjelo kada je Boby u travnju 2023. godine najavio da će se kandidirati za Bijelu kuću.

Kenedy (70) je prvobitno pokrenuo kandidaturu za predsjednika prošle godine kao demokrat. Međutim, usred sukoba s Demokratskim nacionalnim komitetom koji je svoju potpunu podršku pružio predsjedniku Joeu Bidenu u trci 2024., on je u listopadu najavio da će se umjesto toga samostalno kandidoirati za Bijelu kuću.

Jedan veliki donator i Trumpove i Kenedyjeve kampanje rekao je agenciji da su napori da se Kenedy regrutira da bude Trampov potpredsjednik još veoma živi među Trumpovim insajderima.

- U ovoj fazi to je mnogo iza kulisa. Kako budemo napredovali, možda ćete vidjeti da se još malo više razvija. Bobi može da dovede nove ljude na birališta - rekao je donator.

Ranije ovog tjedna, i Trump i Kenedy bili su na istoj strani tekuće krize na južnoj granici u Teksasu. Kenedy je rekao da Teksas ima pravo da brani svoje granice usred onoga što je smatrao neuspješnom politikom Bidenove administracije.

- Zemlja bez granica uopće nije država - napisao je u objavi na mreži X.

Trump je rekao da bi svi Amerikanci trebalo podržati "razumne mjere" Teksasa i obećao da će surađivati s guvernerom države Loun Star Gregom Abotom i drugim pograničnim državama kako bi "zaustavili invaziju, zapečatili granicu i brzo započeli najveću domaću operaciju deportacije u povijesti."

Primarni izbori

- Oni koje je Biden pustio ne bi trebalo da se opuste jer će ići kući - napisao je Trump na svojoj platformi Truth Social.

S pobjedama GOP na primarnim izborima u Ilowii New Hampshireu, Trump je spreman da postane predsjednički kandidat Republikanske stranke. Posljednjih tjedana spekuliralo se o tome koga bi bivši predsjednik izabrao za svog potpredsjednika. Ranije ovog mjeseca, Trump je naveo da zna ko će njegov potpredsjednik „biti“ tijekom događaja u gradskoj kući u Ilowi.

- Ne mogu vam to zaista reći, mislim, znam tko će to biti - rekao je Trump kada su ga pitali ko će mu biti kandidat za potpredsednika 2024.

Nejasno je tko bi bio taj izbor, a čini se da malo tko u njegovoj političkoj orbiti ima dobar osjećaj kome se Trump naginje kao svom potpredsjedniku.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 17:32