StoryEditor
draži mu Truth Social

Trump nakon Muskove ankete: "Ne vidim razlog da se vratim na Twitter"

Piše desk  /  20.11.2022., 10:33h

Bivši američki predsjednik Donald Trump poručio je da nije zainteresiran za povratak na Twitter niti nakon ankete koju je sproveo Elon Musk.

Trumpu je zabranjen pristup ovoj društvenoj mreži zbog poticanja na nasilja.

U Muskovoj anketi sudjelovalo je više od 15 milijuna korisnika Twittera, 51,8 posto je glasalo da se Trumpu vrati korisnički račun.

"Ljudi su kazali. Trump će biti vraćen", napisao je novi vlasnik Twittera.

Trumpov profil na Twitteru, koji je imao preko 88 milijuna pratitelja prije nego što je zabranjen 8. siječnja 2021. godine, počeo je skupljati fanove i imao je skoro 100.000 pratitelja u subotu. Neki korisnici su prvobitno prijavili da ne mogu pratiti vraćeni profil u subotu navečer.

Činilo se da je Trump ranije tog dana bio manje nego oduševljen.

"Ne vidim nikakav razlog za to", rekao je bivši predsjednik putem videa na pitanje planira li se vratiti na Twitter.

Najavio je kako će se držati svoje nove platforme Truth Social, aplikacije koju je razvio njegov startup Trump Media & Technology Group. On smatra da ima bolji angažman korisnika od Twittera i da radi "fenomenalno dobro".

Trump, koji je u utorak pokrenuo kandidaturu za povratak u Bijelu kuću 2024. godine, pohvalio je Muska i rekao da mu se uvijek sviđao. Ipak je dodao da Twitter pati od botova, lažnih profila i da su problemi s kojima se suočava "nevjerojatni".

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 23:38