StoryEditor

Trostruki ubojica iz Splita mogao bi potpuno izbjeći zatvor

Piše D  /  15.01.2020., 04:01h

Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati dulje od pet godina. U protivnom, prijeti mu dulja zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor, piše Index.hr.

Šerić: Podržavam prosvjed, ali za taj dio akcije nisam zainteresiran

Šerića smo pitali i o najavljenom prosvjedu za Filipa. Nije upoznat s detaljima, čuo je da su se spominjale splitska Riva i Pjaca, po društvenim su mrežama navođeni i različiti termini, ali u organizaciju nije uključen.

"Slobodno me možete citirati: za taj dio akcije nisam zainteresiran. Ja sam isključivo pravni servis, da tako kažem, osumnjičenika Filipa Zavadlava. Ne želim politiku u svoju butigu. Podržavam prosvjed i nisam ni za kakve zabrane, ni na Facebooku, ali za taj dio nisam zainteresiran", izjavio je Šerić za Index.

Podsjećamo, svojedobno je vinkovački odvjetnik Darko Zadro proglašen neubrojivim pa nije služio zatvorsku kaznu zbog ubojstva počinjenog u rujnu 2011. godine, nego je liječen u bolnici Vrapče.

Što je napravio Filip Zavadlav?

Zavadlav je, podsjetimo, u subotu kalašnjikovom ubio trojicu u samom centru Splita

Tri osobe ubio je u samom centru Splita, u ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želio ubiti i drugi muškarac zamijenili motore. 

Policija je dva sata i 45 minuta nakon ubojstva u Splitu uhitila 25-godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku. Naime, Zavadlav je nekontrolirano pucajući iz kalašnjikova pogodio i automobil u kojem je bilo četvero ljudi. Od tada do javnosti dopiru brojne informacije o teškom stanju u njegovoj obitelji. Pisalo se o presudi protiv majke, braći narkomanima, problemima s ocem, a s brojnim teškoćama u toj splitskoj obitelji godinama su upoznati u Centru za socijalni rad.

Prema raspoloživim informacijama, od tri brata jedino Filip nije bio ovisnik o drogama. S druge strane, ubijena trojica, kako se doznaje, bili su dileri s kojima je probleme imao prvo jedan od Filipove braće, a potom i on jer je pokušao zaštititi brata. Članovi grupa koje se na društvenim mrežama okupljaju potaknuti željom za pružanjem pomoći mladom ubojici spominju ga kao žrtvu te mu, kako ističu, žele dati drugu priliku. Ukazuju na činjenicu da se nije drogirao, otišao je iz teške obiteljske atmosfere u podstanare, našao posao...

23. svibanj 2022 19:47