StoryEditor
svečana prisega

Troje mladih Hercegovaca prisegnulo na vjernost Hrvatskoj

Piše Desk  /  26.09.2021., 14:05h
Vedrana Musa (20), Mate Sušac (19) i Ante Sabljić (19) iz Širokoga Brijega jedni su je od 104 kadeta 19. naraštaja Hrvatske vojske koji su u subotu, 25. rujna, svečano prisegnuli na Hrvatskom vojnom učilištu ”Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Vedrana je predvodila hrvatsku kadetsku koračnicu. Ponosni smo na našeg libera, objavio je, između ostaloga, Hrvatski ženski odbojkaški klub Smeč iz Širokoga Brijega za koji je godinama nastupala novopečena kadetkinja Hrvatske vojske.

Svečanu prisegu položila su 104 kadeta, među kojima je 25 žena. Od ukupnog broja kadeta, njih 72 su polaznici sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, 22 su polaznici sveučilišnog studijskog programa Vojno pomorstvo, a deset je polaznika sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Aeronautika, smjer vojni pilot.

Vedrana i Mate polaznici su Vojnog pomorstva dok se Ante odlučio za smjer Vojno vođenje i upravljanje.

Uz članove obitelji i prijatelje, svečanosti su nazočili izaslanik ministra obrane i glavni inspektor obrane general-pukovnik Drago Matanović, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zapovjednik HVU-a generalpukovnik Mate Pađen, privremena rektorica Sveučilišta obrane i sigurnosti prof. dr. sc. Ivana Ćuković Bagić, vojni ordinarij biskup Jure Bogdan, predstavnici vojno diplomatskog zbora te drugi vojni i akademski uzvanici, prenosi Jabuka.tv.

Dnevnik.ba

27. listopad 2021 19:54