StoryEditor

Tri državljanina BiH pod istragom zbog terorističkih napada u Parizu

Piše D  /  28.06.2019., 01:06h

Državljanin Bosne i Hercegovine Adis Abaz uhićen je u akciji njemačke policije zbog povezanosti s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine. Abaz je uhićen po tjeralici belgijske policije prije osam dana u njemačkom gradu Dresdenu, a kako prenose mediji, on bi uskoro trebao biti izručen Belgiji. 

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za Klix.ba su rekli da je Veleposlantvo BiH u Berlinu je 28. lipnja 2019. godine primila službenu informaciju nadležnog Državnog tužiteljstva u Dresdenu da je, na osnovu Europskog naloga za uhićenje koji je izdao Osnovni istražni sud u Bruxellesu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhićen u SR Njemačkoj 20. lipnja 2019. godine u 1:48 sati. 

"U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicijskom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Halle u SR Njemačkoj, gdje će boraviti do pravomoćnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije", kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prema navodima Državnog tužiteljstva u Dresdenu, predmetni europski nalog za uhićenje izdatn e zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana s aktivnostima terorističke skupine odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. studenog 2015. godine, koji su se dogodili u koncertnoj dvorani Bataclan.

"U informaciji Državnog tužiteljstva u Dresdenu navedeno je i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv imenovanog i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, javnosti neće biti dostupno više informacija, zbog razloga koji se tiču daljnjeg provođenja istrage", zaključuju iz MVP-a BiH.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:16