StoryEditor

Trener madridskog Atletica brutalno je nahvalio Hrvata

Piše D  /  08.12.2018., 06:12h

"Kalinić dobro radi. Došao je kod nas nakon teške sezone u Milanu, a sada mu se pružaju prilike. On zna da prema nikome nemam obvezu, o tome smo razgovarali, no na mene ostavlja jako dobar dojam i zato dobiva priliku", rekao je Simeone na konferenciji za medije podno stadiona Wanda Metropolitano u Madridu.

Ondje je Atlético s 3:0 pobijedio Deportivo Alavés izjednačivši se s Barcelonom na vrhu prvenstvene ljestvice iako Katalonci imaju utakmicu manje. Kalinić je u 25. minuti zabio za 1:0 što mu je prvi prvenstveni pogodak od kada je prije četiri mjeseca došao iz Milana. U srijedu je na istom stadionu zabio gol i u pobjedi od 4:0 nad četvrtoligašem Sant Andreuom u 1/16 finala kupa.

"Bio je dobar protiv Sant Andreua, a danas je ponovno dobro odigrao. To nas čini zadovoljnima jer ga trebamo", napomenuo je Simeone koji je srdačno i žestoko zagrlio 30-godišnjeg napadača nakon pogotka. "Kalinić traži svoje mjesto u momčadi. Bez obzira na golove radi dobar posao, kada prima loptu leđima okrenut golu, kada se nudi igračima da primi loptu", dodao je Simeone.

Napadač Diego Costa je prošli tjedan otputovao u Brazil kako bi operirao ozlijeđenu lijevu nogu pa će izbivati s terena oko 3 mjeseca. Simeone stoga traži igrača koji će s Antoineom Griezmannom biti u vrhu napada u formaciji 4-4-2.

"Vodim se dojmom kojeg na mene ostavljaju igrači, prema onome kakvima mi se čine i prema onome što vjerujem da je najbolje za momčad", rekao je Simeone.

Bivši hrvatski reprezentativac je dosad čekao priliku s klupe, obično ulazeći u drugom poluvremenu, a u dosadašnjih dvanaest utakmica samo je dvaput odigrao svih 90 minuta.

"Bio je dobar i kada je ranije ulazio u igru. Nije padao u očaj kada ne bi zabio gol", napomenuo je njegov vezni suigrač Saúl iguez koji je u subotu igrao na lijevom beku. "Golovi su nagrada za strpljivost i dobar rad. Oni daju samopouzdanje", zaključio je.

Mediji, pak, navode kako je Kalinić protiv Alavésa opravdao očekivanja.

"Počeo je predano pa je već u početnih pet minuta imao udarac na gol i žuti karton. Također se dobro priključivao suigračima u napadu", komentar je sportskih novina AS sa sjedištem u Madridu.

"U 26. minuti je trbuhom poslao loptu u mrežu nakon dodavanja Ariasa. Više nije imao prilika jer mu to niti igra nije dopuštala no nudio je dobra rješenja sve dok nije zamijenjen u 56. minuti", dodaju te novine.

Konkurentska Marca je o igraču s brojem 9 na leđima navela: "Utakmicu je završio onime što se očekuje od ‘devetke‘ + golom. Pojavio se ondje gdje je bilo potrebno da loptu pospremi u mrežu." - prenosi HRT.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 05:35