StoryEditor
gradonačelnik zagreba

Tomašević s Pridea poručio Markićki i Batarelu: "Ne bojim se vaših tužbi"

Piše hina  /  04.06.2022., 17:59h

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na Povorci ponosa poručio kako će s LGBT udrugama razgovarati o njihovim zahtjevima da “dobiju svoja četiri zida”, odnosno svoj centar što su kao zahtjev istaknuli u proglasu 21. Povorke ponosa.

“Razgovarat ćemo s LGBT udrugama o tome, postoje različiti modeli da se to realizira, vidjet ćemo koji su detalji, što oni predlažu”, rekao je Tomašević.

Zagrebački gradonačelnik sudjeluje na Povorci ponosa, a rekao je kako je ta 21. Povorka ponosa za Zagreb 21. stoljeća. Za grad “koji je otvoren za sve različitosti, tolerantan za sve razlike i otvoren za sve”. 

Bilo bi licemjerno da smo dozvolili zastave Hoda za život

Komentirajući tužbu koju su organizatori Hoda za život podignuli protiv grada Zagreba, jer su im odbili staviti zastave na gradske jarbole, Tomašević je rekao da je to “još jedna u nizu tužbi”.

“Ne bojim se toga. Ingerencija je gradonačelnika da odlučuje stavljanje zastava na gradske jarbole i projekcije na fontanama”, istaknuo je. Dodao je kako Hodu za život, iako im nisu dozvolili postavljanje zastava, nije bila ugrožena sloboda govora i okupljanja, da su i na javnim površinama imali i štandove. 

“Međutim, postavljanje zastava na gradske jarbole znači podrška gradske vlasti, a to što se tiče ciljeva Hoda za život, koji su dijametralno suprotni našem programu, gdje smo obećali osigurati dostupnost pobačaja koji je zakonski dozvoljen, to dozvoliti bi bilo licemjerno”, poručio je Tomašević. 

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 06:54