StoryEditor
gradonačelnik zagreba

Tomašević o padu letjelice: "Jako me smeta ono što vidim u stranim medijima..."

Toni RaspudićPiše Toni Raspudić  /  12.03.2022., 19:29h
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zagrebačkim je vatrogascima u sjedištu JVP-a Zagreb.

Govori se o akciji podrške Ukrajine u sklopu akcije Eurocities u sklopu koje vatrogasci spremaju svjetlosnu instalaciju u bojama Ukrajine. Vatrogasci su apelirali na građane da se priključe prikupljanju pomoći za Ukrajince, a detalji se mogu vidjeti na Fejs stranicama JVP-a Zagreb.. 

"Još jednom najoštrije osuđujemo napad na Ukrajinu i izražavamo svu solidarnost s građanima Ukrajine. Grad Zagreb je spreman pomoći kako god možemo, pogotovo humanitarno. Nadamo se da će ovaj rat što prije završiti. Od prvog dana, kad smo na fontanama projicirali ukrajinsku zastavu, pokazali smo podršku Ukrajini i osudili smo agresiju", rekao je Tomašević, prenosi Index.

Tomašević je komentirao pad vojne bespilotne letjelice u Zagrebu. 

"Ono što mi nikako nije jasno i na što očekujem odgovore, prije svega od NATO-a, jest kako je moguće da ovako velika vojna letjelica za vrijeme rata u Europi leti i sruši se usred glavnog grada jedne NATO članice. To je nešto što prije svega NATO treba dati odgovor", kaže Tomašević.

Pa nastavlja.

"Naravno, očekujemo isto tako da se završi očevid i istraga Državnog odvjetništva i da tu isto tako saznamo što više informacija o tome tko je upravljao letjelicom i kako je ona završila ovdje. Međutim, prije svega NATO treba dati odgovor kako je moguće da se ovaj opasni incident dogodio jer je on itekako ugrozio građane Zagreba. Podsjetit ću, nevjerojatna sreća je da se letjelica sa svim svojim komadima srušila na zelenoj površini i da nitko u tome nije u tome stradao. Sve to zahtijeva ozbiljne odgovore", rekao je Tomašević.

Rekao je i kako ga smeta izvještavanje dijela svjetskih medija. 

"Moram priznati da me dosta smeta su informacije u stranim medijima u kojima čitam da se tako velika vojna letjelica srušila u predgrađu Zagreba ili da se srušila pored Zagreba. Ne, nije se srušila pored Zagreba, srušila se usred Zagreba, u gusto naseljenom području i nije se srušila u nikakvom predgrađu. To je nešto što se nikako ne bi smjelo događati i tu institucije trebaju dati odgovor kako se to uopće dogodilo i kako da se više nikad ne ponovi", kazao je gradonačelnik Tomašević.

Šef JVP-a Zagreb Siniša Jembrih govorio je o današnjem većem požaru u zagrebačkoj Dubravi. 

"Radi se o 20-ak tisuća kvadrata, na intervenciji je bilo 25 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran, ali bilo je puno izdimljavanja", rekao je šef JVP-a Zagreb.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 10:44