StoryEditor
Bivši vlasnik Agrokora

Todorić: "Smislili su pakleni plan da uzmu jednu od najprogresivnijih kompanija u ovom dijelu Europe. Dvije milijarde su sigurno ukradene! Neka dođe Plenković pa neka objasni"

Piše desk  /  04.04.2023., 11:35h

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić drži konferenciju za novinare u Novinarskom domu u Zagrebu. Teme koje je najavio su uloga izvanredne uprave Agrokora u kreiranju insolventnosti grupe Agrokor te financijsko-poslovno stanje Fortenove u odnosu na Agrokor.

 ''Veliki trud sam uložio da bih skupio dokumentaciju i probao dokazati istinu. Na tom poslu sam uspio, napravio sam sve svoje zadane ciljeve osim dvije stvari koje još javno nisam komunicirao. To su i teme današnje konferencije. Probat ću transparentno reći je li Agrokor bio u problemima. Drugo, nisam komunicirao o Agrokoru poslije mog odlaska, no s obzirom da se stalno iznašaju informacije, reći ću nešto i o tome'', rekao je Todorić, prenosi Dirktno.

''Agrokor nije bio insolventan, nije imao nikakvih problema. Oni su smislili pakleni plan da uzmu jednu od najprogresivnijih kompanija u ovom dijelu Europe i onda su na jedan maksimalno kriminalan način došli do insolventnosti Agrokora'', rekao je Todorić. 

''Agrokor je bio pred burzom, mogli smo mi pomoći državi, a ne da je država trebnala pomoći nama. To je prava istina stanja Agrokora i to ćete vidjeti što je istina kada prođu sudske odluke'', dodao  je.

''Sada imamo kompaniju koja ima 30 milijardi konsolidiranog prometa, koja vene, nestaje. Oni danas imaju dug 33 i pol milijarde. Isti dug kao i mi. Moj dug se za svaku kunu i euro zna. Bili smo najveća kompanija u Sloveniji, BiH, Srbiji. 35 milijardi je toliko dobro uiloženo. Gdje su oni uložili. S nule su došli na 33 milijarde. Neka dođe Plenković pa neka objasni. Od ove 33 milijarde tu je sigurno dvije milijarde ukradeno'', rekao je Todorić.

''Mene stalno prozivaju za moj dvorac. To je jedino što imam, četiri obitelji su unutra. Nek drugi kolege pokažu svoju imovinu. Ja sam svu svoju imovinu ostavio u Agrokoru'', dodao je Todorić. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:02