23.03.2006., Zagreb - Hostese na Zagreb Auto showu. Tina Katanic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELLJURICA GALOIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
DOBIO SKORO DVIJE GODINE

Tina Katanić dobila spor: Bivši nogometaš mora u zatvor jer ju je snimao u spolnom odnosu s dvojicom prijatelja

Piše desk  /  12.10.2021., 23:04h
Bivši nogometaš Domagoj R. zbog snimke s Tinom Katanić iz 2015. godine pravomoćno je osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora, piše Jutarnji list.

Za njim su 2016. i godinu kasnije raspisali tjeralicu, a potom i europski uhidbeni nalog 2018. godine i temeljem njega, lani su ga Nijemci izručili Hrvatskoj. Uz neovlašteno slikovno snimanje, osudili su ga i za krivotvorenje isprava i prevaru. 

Naime, on je uzeo prijateljevu putovnicu, sklopio pretplatničke ugovore i prodavao mobitele krpajući dugove. Stoga mora i operaterima nadoknaditi više od 20.000 kuna, ali oslobodili su ga plaćanja sudskih troškova i odvjetnika po službenoj dužnosti. 

Morat će odslužiti još 15 mjeseci zatvora.

Inače, tijekom postupka on je negirao krivnju, potom otkazao punomoć odvjetniku, pa dobio jednog po službenoj dužnosti, a potom i novog. Više puta je pokušavao ishoditi odgode, a žalio se i da mu je loše kad je trebalo pregledati snimke njegovog prvog ispitivanja. No pregledom su utvrdili da mu nije ništa. 

Kao olakotne okolnosti, sud mu je uzeo mladost u vrijeme počinjenja djela i činjenicu da je u međuvremenu postao otac. No, otegotna okolnost mu je i osuđujuća presuda iz Njemačke iz 2019. godine zbog čega su ga osudili na dvije godine i dva mjeseca, ali i činjenica pod kojom je činio kaznena djela kad je iskoristio povjerenje ljudi. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:16