StoryEditor

Teško povrijeđena pješakinja u Zenici, hitno prebačena u Sarajevo

Piše D  /  09.03.2019., 01:03h

Prema službenim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), do nesreće je došlo u 6.35 sati. 

U nesreći su sudjelovali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao T. M., i pješakinja inicijala S. N., oboje iz Zenice, prenosi Avaz.ba

- Povrijeđena pješakinja vozilom Hitne pomoći odmah je prevezena na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDŽ. 

Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, dežurni liječnici povrijeđenoj pješakinji konstatirali su teže tjelesne povrede. 

Kako je izjavio dežurni liječnik Odjela urgentnog bloka za “Avaz”, zbog težine povreda, nesretna pješakinja prevezena je na Neurološku kliniku Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. 

- Ona je dovezena na naš odjel, a nakon toga je prevezena na Neurološku kliniku KCUS-a - kaže dežurni liječnik Odjela urgentnog bloka. 

Na licu mjesta uviđaj su obavili pripadnici Kriminalističke policije PU I, a s cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužitelj Tužiteljstva ZDŽ. 

Kako su nam kazali očevici, scene na licu mjesta bile su stravične, a, kako saznajemo, povrijeđena pješakinja je 43-godišnja Snježana N. iz Zenice.  

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:31