StoryEditor

Teško bolestan: Kim Jong Un u smrtnoj opasnosti?

Piše D  /  21.04.2020., 07:04h

Amerikanci tvrde da su dobili informaciju iz tajnih izvora prema kojima je Kim Jong u smrtnoj opasnosti nakon operacije. Tu vijest prenosi CNN citirajući izjavu neimenovanog američkog dužnosnika za kojeg navode da ima izravna saznanja o događaju.

Kim Jong Un je propustio i posljednji rođendan djeda što je potaknulo špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Zadnji je put viđen četiri dana rije toga, 11. travnja. Još je jedan američki dužnosnik CNN-u potvrdio da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja Kim Jong Una.

Reuters javlja kako ne vjeruje da je Kim ozbiljno bolestan, a oni citiraju navode Odjela za međunarodnu vezu pri kineskoj Komunističkoj partiji.

Službenih potvrda nema pa je teško procijeniti koliko je njegovo stanje zaista ozbiljno.

Osim toga, Daily NK objavio je da je sjevernokorejski vođa nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvatu zbog pušenja, pretilosti i previše rada te da se nakon zahvata oporavlja u vili u Hyangsanu. Već se počelo nagađati tko bi ga mogao naslijediti.

Kang Min-seok, glasnogovornik ureda predsjednika Južne Koreje, izjavio je da ne može potvrditi spekulacije o Kimovom zdravlju te da se ništa neobično ne događa u Sjevernoj Koreji, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:30