StoryEditor

Teška optužnica protiv policajca koji je gušio Floyda, optužnice i protiv ostalih

Piše D  /  03.06.2020., 09:06h

Sad već bivši policajac je sada optužen za ubojstvo drugog stupnja Georgea Floyda, a optužnica će biti podignuta i protiv i ostala tri policajca koja su sudjelovala u incidentu, navodi se u tvitu američke senatorice Amy Klobuchar.

Očekuje se da će službena izjava Ellisonabiti poslijepodne, po američkom vremenu, više od tjedan dana nakon što je Floyd ubijen u Minneapolisu, što je izazvalo prosvjede širom zemlje koji pozivaju na prestanak policijskog nasilja nad crncima.

Chauvin, koji je držao pritisnuto koljeno u Floydov vrat gotovo devet minuta, ranije je bio optužen za ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo drugog stupnja. Policajci Thomas Lane i J.A. Keung, koji su također držali Floyda, i četvrti policajac Tou Thao, koji je stajao u blizini ostalih, u početku nisu optuženi.

Dvije obdukcije na Floydu utvrdile su da je umro nasilnom smrću.

Šefica policije Minneapolisa Medaria Arradondo otpustila je četvoricu policajaca i rekla da su suučesnici u Floydovoj smrti. Floydova obitelj i prosvjednici širom zemlje pozvali su ih da budu uhićeni i osuđeni za ubojstvo.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:36