Jedan od optuženih za sudjelovanje u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u predgrađu MoskveX -
StoryEditor
priznanje

Terorist iz Moskve: Saifullo je rekao da nas čeka po milijun rubalja u Kijevu

Piše D  /  08.04.2024., 16:24h

Jedan od optuženih za sudjelovanje u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u predgrađu Moskve imenovao je koordinatora cjelokupne operacije, objavila je ruska državna novinska agencija Tass.

Prema optuženikovim riječima, kontaktirao ih je čovjek po imenu Saifullo i obećao svakom po milijun rubalja (oko 10.000 eura). Video na kojem teroriste ispituju pripadnici Federalne sigurnosne službe (FSB) prikazan je na ruskom Prvom kanalu, prenosi Index.hr.

 

Uhićeno ukupno 11 osoba

"Saifullo nam je rekao da idemo u Ukrajinu, u Kijev. I da će nam tamo dati milijun rubalja", kazao je jedan od optuženih tijekom ispitivanja. Drugi optuženici govorili su o navodnoj pomoći koja im je obećana u prelasku ukrajinske granice. 

"Saifullo je rekao da će nas tamo na ukrajinskoj granici čekati dečki koji će nam pomoći prijeći granicu i doći do Kijeva. Govorio nam je: ‘Nazovite me, onda ću vam reći što da radite‘", svjedočio je optuženik. Prema posljednjim podacima, u terorističkom napadu poginule su 144 osobe, a 551 je ozlijeđena. 

Zbog sudjelovanja u terorističkom napadu uhićeno je 11 osoba, uključujući četiri izravna počinitelja. Ruski istražni odbor rekao je da su istražitelji pronašli dokaze o povezanosti počinitelja s ukrajinskim nacionalistima.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 11:49