StoryEditor
PREDSJEDATELJ VIJEĆA MINISTARA BiH

Tegeltija: Unatoč opstrukcijama političkog Sarajeva, UN-u će biti predstavljeno stanje u BiH

Piše desk  /  11.05.2022., 11:56h
U opstrukciju političkog Sarajeva da spriječi obraćanje predsjedatelja Vijeća ministra Zorana Tegeltije Vijeću sigurnosti izravno se sad uključila i Stalna misija BiH pri UN, ali će on, kako kaže, unatoč svemu, naći način da predstavi stvarno stanje i probleme s kojima se suočava BiH.

Iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara potvrđeno je za Srnu da je stalni predstavnik Misije BiH pri UN Sven Alkalaj odbio da, po službenom protokolu, uputi notu Vijeću sigurnosti za obraćanje predsjedatelja Tegeltije na današnjoj sjednici, ali i za ranije zakazane sastanke.

“Zatražili smo od Stalne misije BiH pri UN da, kako to službeni protokol nalaže, potvrdi sudjelovanje predsjedatelja Tegeltije na sjednici Vijeća sigurnosti kao i za 11. i 12. svibanj ranije zakazane sastanke s predsjednikom Opće skupštine UN Abdulom Šahidom, te veleposlanicima stalnih zemalja članica pri UN – SAD, Francuske, Kine i Rusije. Nažalost, Alkalaj je odbio to uraditi”, potvrđeno je iz Ureda predsjedatelja.

Iz Tegeltijina ureda su istaknuli kako će predsjedatelj Tegeltija, unatoč svim silnim opstrukcijama koje dolaze od Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara i Stalne misije BiH pri UN, naći način da predstavi stvarno stanje i probleme s kojima se suočava BiH.

Vijeće sigurnosti danas će na sjednici u New Yorku razgovarati o stanju u BiH.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 01:20