StoryEditor
mostar

Svjetski dan darivatelja krvi u SKB-u Mostar obilježen u znaku Zrinjskog

Piše fena  /  14.06.2023., 16:23h

U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi, u srijedu se u prostorijama Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na Bijelom brijegu provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Svi darovatelji krvi dobili su na poklon šampionsku majicu Zrinjskog, a nekima su je osobno uručili nogometaši Slobodan Jakovljević i Hrvoje Barišić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

Također, čestitke svim darivateljima i punu podršku ovoj akciji uputio je i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog športskog kluba Zrinjski Denis Lasić.

"Na inicijativu pročelnice Transfuzijskog centra Jadranke Knežević danas smo uime obitelji Zrinjskog ovdje i želimo istaknuti našu humanost i društvenu odgovornost malim znakom pažnje, a to su naše navijačke majice. Raduje me da je današnja akcija jako uspješna, ali to ne iznenađuje jer svaka akcija koja je uime Zrinjskog provedena ove godine bila je uspješna, pa tako i ovo darivanje krvi", zaključio je Lasić.

Preko 80 darivatelja dalo je svoju krv tijekom današnje akcije, što je po riječima Knežević jako dobar odaziv.

"Uvijek trebamo buditi svijest kod ljudi kako je darivanje krvi jako plemenita i humana gesta jer se krv ne može kupiti nego samo darovati. Svaki darivatelj krvi nacionalno je blago koje ovo društvo treba prepoznati, cijeniti i čuvati", kazala je Knežević.

Zahvalila je Upravi i nogometašima Zrinjskog što su se otvorenog srca odazvali pozivu za sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi.

"Nadam se da će se nogometaši potruditi da sljedeće godine imamo europske šampionske majice", poručila  je Knežević.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 12:39