StoryEditor
novi rekordi

Sve je poskupilo: Nove cijene sladoleda na Jadranu šokirale mještane

Piše desk  /  17.05.2022., 08:45h

Zabilježena najskuplja kuglica sladoleda do sada.

Nedavno se pisalo o cijenama sladoleda u centru Splita u Hrvatskoj, koje su se kretale od 10 do maksimalnih 15 kuna (skoro 4 KM), što je dvostruko više nego prije sedam godina. 

Mnogi su u komentarima pisali da su takve cijene uvjetovane tržištem, poskupljenjem nabave, vode i struje te visokim najmovima, pritom ističući da i "ugostitelji moraju preživjeti" i predlagali kritičarima da, ako se uopće usude, sami otvore slastičarnu i na svojoj koži osjete kako je u pitanju krvavi posao.

Slobodna Dalmacija piše da su se u međuvremenu u centru Splita otvorile još tri slastičarnice te da su u jednoj od njih zabilježili najskuplju kuglicu sladoleda do sada. Od 13 za malu i 18 kuna (oko 4,70 KM) za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.

Što se tiče običnih kugli, i tu je zabilježen novi rekord. To je slovenska franšiza Aroma na vrhu Bosanske ulice, gdje ćete platiti 16 kuna (4,10 KM) za njihov osvježavajući užitak napravljen bez glutena, umjetnih aroma i pojačivača okusa.

- Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati - objašnjava prodavačica novinarima Slobodne Dalmacije.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 06:05