MOSTAR, 2. rujna (FENA) – U okviru 12. Street Arts Festivala Mostar za večeras od 21 sat najavljen je ”Bye Bye” party festivala kojim organizatori slave 50 godina revolucionarne Hip hop kulture uz Dj Soula i mostarske repere. (Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
kultura

Street Arts Festival večeras donosi ‘Bye Bye‘ party uz Dj Soula te zabavu za mostarske mališane

Piše fena  /  02.09.2023., 16:30h

U okviru 12. Street Arts Festivala Mostar za večeras od 21 sat najavljen je "Bye Bye" party festivala kojim organizatori slave 50 godina revolucionarne Hip hop kulture uz Dj Soula i mostarske repere.

"Uoči glazbenog događaja, vrata festivala bit će otvorena u 19 sati za sve klince u Creative Kids Corneru gdje će moći sprejati, tagati i osjetiti zarazno dejstvo street arta", najavili su organizatori.

Inače, Street Arts Festival Mostar počeo je u subotu, 26. kolovoza i trajat će do sutra, 3. rujna, a riječ je o jednom od najznačajnijih festivala urbane umjetnosti u regiji koji je još jednom ulice Mostara pretvorio u najveću bosanskohercegovačku galeriju murala i turističku atrakciju koja privlači tisuće posjetitelja iz Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva.

Tako je, među ostalima, talentirana umjetnica iz Poljske NeSpoon, koja je Mostaru već poznata po jednom od omiljenih mostarskih murala, u okviru projekta Urban Renaissance kreirala umjetnički doprinos koji je neprocjenjivo iskustvo i dokument vremena te personalna refleksija umjetnice kroz pričanje priče, susreta sa ženama Mostara koje su, uključivši se, velikodušno poklonile vlastito naslijeđe ručno vezenih heklarija.

Kada je u pitanju dodatni program, američka fotografkinja Martha Cooper i japanska ulična umjetnica s trenutnom adresom u New Yorku Lady Aiko, kao specijalne gošće 12. Street Arts Festivala Mostar (SAFMo) održale su panel i predstavljanje svog rada u OKC Abrašević.

Martha, koja se više od 40 godina specijalizirala za dokumentiranje i snimanje urbane umjetnosti i arhitekture, i danas je aktivna protagonistica svjetske graffiti scene. Lady Aiko, pionirka urbanog pokreta poznata po kreiranju „Bunny stencila“, u svom radu na prepoznatljiv način spaja elemente pop art kulture, apstrakcije, grafita i tradicionalnih japanskih motiva.

Također, sinoć je održano mostarsko druženje uz domaće hercegovačke delicije u dvorištu Šantićeve ulice s regionalnim umjetnicima Graffiti Jam.

Street Arts festival u Mostaru živi već dvanaest godina te u ovom gradu kreira kulturnu viziju koja se pozitivno manifestira na cijelu umjetničku scenu Bosne i Hercegovine i doprinosi određenim pozitivnim socijalnim reakcijama.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 13:57