StoryEditor

STIŽU NABRIJANI GRCI "Nismo netalentirani razbijači! Izbornik želi da vas izbacimo na penale"

Piše D  /  08.11.2017., 01:11h

Ako je Grčka nekad i bila crna mačka Hrvatske, kakve to veze danas ima? Ostavimo prošlost muzejima

Čitam u hrvatskim medijima kako je Grčka crna mačka za Hrvatsku, jer ste nas u prošlosti pobijedili samo jednom. Vjerujte mi, ovdje nitko ne razmišlja tako. To su gluposti, a povijest je za muzeje. Ništa što se dogodilo prije neće nam pomoći da odemo u Rusiju ako ne odigramo dvije sjajne utakmice, piše Index.

Izbornik i njegovi igrači svjesni su da iz glave moraju izbaciti baš sve; probleme s ozljedama i posrtaje u kvalifikacijama, tu pozitivnu tradiciju protiv Hrvatske i navodnu premoć. Fokus mora biti na 180 minuta koje su pred nama, a najvažniji zadatak bit će držati hrvatske zvijezde što dalje od našeg gola.

Hrvatske zvijezde mogu se zaustaviti tek vrhunskom obranom, a baš je to grčka specijalnost

To možemo napraviti jedino čvrstom i organiziranom obranom, što je grčka specijalnost. Možda nemamo tehnički sjajne igrače, ali budite uvjereni da će svaki grčki reprezentativac koji istrči na maksimirski travnjak dati ‘‘120 posto‘‘ svojih mogućnosti, a onda u uzvratu pred našim navijačima još i više. Svjesni smo da jedino tako možemo na SP.

No nemojte misliti da je Grčka samo skup netalentiranih razbijača. Imamo kvalitetne igrače poput Papastathopoulosa, Manolasa, Mitrogloua, Fortounisa, Retsosa, Karnezisa, Torosidisa, Papadopoulosa, Stafylidisa koji igraju na visokom nivou. Možda ne kao hrvatski igrači, ali daleko od toga da su loši.


Panagiotis Dalatariof

Iako je izbornik spremio ultradefenzivu i najradije bi prošao s dvaput po 0:0, svi su optimisti

Izbornik Michael Skibbe vrlo se dobro uklopio u tu filozofiju, čak bih rekao da ju je i dijelom nadogradio. On je strateg koji voli defenzivan nogomet s visokim presingom na svojoj polovici. Ne voli previše mijenjati udarnu momčad, a igračima koje pošalje na teren u potpunosti vjeruje. Mislim da bi on najzadovoljniji bio da obje utakmice završe 0:0 pa Grčka prođe na penale.

Iskreno, iznenađuje me optimizam koji vidim u svlačionici među igračima, a posljedično sve više i u grčkoj javnosti. Naravno, svi jako respektiraju Hrvate i njihovu sjajnu reprezentaciju, ali nekako smo se svi zajedno uvjerili da su šanse 50-50 te da će odlučivati sitnice.

Eventualni izostanci Sokratisa i Torosidisa bili bi golem udarac za Grčku

Šanse su svakako povezane s nastupima Sokratisa i Torosidisa. Sigurno je da će ih trener čekati do zadnje minute. Ako otpadnu, tada će ih zamijeniti Mantalos i Donis. Radi se o dobrim igračima, ali ipak rezervnim opcijama. Izostanak Sokratisa i Torosidisa potencijalno je velik udarac.

Zato se treba pozabaviti i formacijom, odnosno postavom s kojom će se Grčka predstaviti na Maksimiru. U 4-2-3-1 sustavu na golu će biti Karnezis, a u posljednjoj liniji s lijeva na desno Tzavellas, Papadopoulos, Papastathopoulos i Torosidis. Dvojica zadnjih veznjaka su Stafylidis i Zeca, trojac ispred njih Tziolis, Fortounis i Lazaros, dok će naprijed isturen biti Mitroglou.

Grčka (4-2-3-1):

Karnezis - Tzavellas, Papadopoulos, Papastathopoulos, Torosidis - Stafylidis, Zeca - Tziolis, Fortounis, Lazaros - Mitroglou

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:38