StoryEditor

Stadion Pod Bijelim brijegom dobiva novi teren

Piše D  /  23.04.2021., 09:04h

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najavio je nedavno izgradnju 12 premijerligaških terena u svom mandatu na mjestu čelnog čovjeka bh. nogometa. Gostujući nedavno u podcastu Moja garaža-moja pravila, Zeljković je istaknuo da je projekt spreman i da će izgradnja početi već tijekom ljeta.

"To mi je prvi projekt kojeg hoću ispuniti. Mi ćemo sigurno krenuti u taj projekt. Plan postoji, a to je da godišnje radimo tri terena. Počet ćemo već tijekom ljeta s izgradnjom", rekao je Zeljković i dodao : "Hoćemo li izgraditi svih 12, nije samo do nas. Zbog čega to kažem? Ja sam siguran da možemo iz trenutnog proračuna, vlastitim sposobnostima, u naredne četiri godine napraviti šest terena. Fali nam onda još šest, a tu je UEFA i postoje ozbiljni razgovori na tu temu", rekao je Zeljković.

Predsjednik NSBiH polako počinje ispunjavati obećanja i, kao što je najavio, uskoro će krenuti izgradnja tri terena, a na ljeto će nove terene dobiti Tuzla, Banja Luka i Mostar (Bijeli Brijeg). Tereni na kojima igraju bh. premijerligaši dobit će novu i suvremenu podlogu, a to će sasvim sigurno povećati i kvalitetu nogometa na bh. terenima. Treba istaknuti da će NSBiH preko Europske nogometne federacije osigurati veliki dio novčanih sredstava za izgradnju travnjaka.

Zeljković ima velike planove kada je u pitanju bh. nogomet. Razgovarao je u Švicarskoj s čelnim ljudima UEFA i FIFA i istaknuo je kako je uvođenja VAR tehnologije naredni korak za bh. nogomet, prenosi SportSport.ba.

"VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno", kaže Zeljković i nastavlja :"I u ovom segmentu imat ćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetit ću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina, ‘VAR ne mijenja nogomet, VAR čisti nogomet‘. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni provesti do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudačkoj greške na minimum".

Zeljković kaže da će u realizaciju ovog obimnog projekta krenuti već ovog ljeta, a očekuju da od sezone 2022/2023. NSBiH bude spreman za uvođenje VAR sustava. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 22:38