StoryEditor

Srpski poduzetnik kažnjen zbog uriniranja na splitskom aerodromu: "Ne bih stigao do toaleta"

Piše D  /  10.02.2020., 12:02h

Njegov čin olakšanja uočio je 12. kolovoza 2018. odmah po silasku iz aviona policajac koji je protiv poduzetnika podnio prijavu za narušavanje javnog reda i mira, točije za vrijeđanje moralnih osjećaja građana. Slučaj je završio na splitskom sudu te okončan presudom prema kojoj osim kazne mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Poduzetnik se na sudu pravdao da mu se odmah po napuštanju terminala zračne luke "došlo pomokriti, a kako imam problema s prostatom, nisam bio u mogućnosti potražiti toalet".

- To bi mi oduzelo dosta vremena pa sa se pomokrio iza jednog stabla na travi uz zaštitnu ogradu Zračne luke. No tad je naišao policajac koji me odveo u Postaju aerodromske policije – pravdao se nagrađivani inovator.

U prilog njegovoj tvrdnji da toaleta zapravo nigdje nije bilo na vidiku nije išao iskaz policajca koji ga je zatekao u "zalijevanju" drveta.

 - Gospodin je urinirao na očigled građana na travnatoj površini uz ogradu. A sve se to odvijalo 100-tinjak metara od nužnika koji se nalazi u zgradi Zračne luke iz koje je prethodno izašao – prisjetio se policajac u sudnici.

Prilikom izricanja sankcije, sud nije našao otegotnih okolnosti dok su olakotne 52-godišnjakova dosadašnja neosuđivanost kao i činjenica da mokrenjem uz stablo "nisu učinjene štetne posljedice". 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 15:12