StoryEditor

Srbija uvodi drastične kazne: "Za kršenje samoizolacije i do 12 godina zatvora!"

Piše D  /  18.03.2020., 08:03h

- Od sutra otvaramo karantenu u Moroviću s 500 ležajeva, neka lica koja prelaze granicu i ulaze u Srbiju a nemaju boravište ovdje ili ne mogu da dokažu da ga imaju, oni će biti upućeni u kamp u Moroviću. Nije tužakanje, ovo je od ključne važnosti da usporimo širenje virusa, da pritisak na zdravstvene ustanove bude što manji - rekla je Brnabić. 

Ona je rekla da je problem što ljudi iz inozemstva, i pored svih apela da ostanu u svojim zemljama, te apele nisu uslišili.

- Teško je kontrolirati njihovo kretanje i moraju u karantenu, apeli nisu uslišeni, imamo gužvu na granicama, kolone, od 14. ožujka do 8 sati danas, 65.142 se vratilo u Srbiju iz inozemstva. Neočekivan broj, to će ostati poseban sigurnosni izazov - navodi srbijanska premijerka, prenose agencije.  

Brnabić poručuje da se stručnjaci slažu da je od jučer u Srbiji počeo trend ubrzavanja i da su naredni dani izuzetno važni.

- Drago mi je jer smo uveli oštrije mjere da sačuvamo umirovljenike i starije sugrađane. Sutra je završetak dvije nedjelje, borba se nastavlja i mi ovdje u Vladi i predsjednik Srbije i naš tim se pripremamo još adekvatnije i bolje za dane pred nama. Danas je stupila na snagu potpuna zabrana kretanja za starije od 65 i 70 godina i zaista, danas je njima naša podrška od ključnog značaja. Da im se zahvalim što su poštovali odluku i poštuju je, disciplina je na zavidnoj razini. Hvala i ostalima jer je manja gužva, konačno smo shvatili da smo svi na istom zadatku, razumijem da starijima ovo nije lako, da su mjere izuzetno neprijatne i hvala im jer su pokazali veliko poštovanje prema državi – istakla je Brnabić.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:35