StoryEditor

Splitskom dileru slomili prste i laktove, vadili mu jezik i oči

Piše D  /  25.08.2018., 04:08h

Kako piše Slobodna Dalmacija, pozivajući se na pouzdane izvore, Prnjak je prije smrti okrutno mučen. Slomljeni su mu prsti i laktovi na obje ruke, a nepoznatim sredstvom mu se čupalo jezik i oči.

Na kraju je ubijen s pet hitaca u tijelo i jednim u glavu te je odvezen svojim automobilom BMW 5, starim 15 godina, na TTTS.

Podsjetimo, automatska puška kojim je počinjeno ubojstvo otkrivena je par sati nakon pronalaska mrtvog tijela nedaleko od protupožarnog puta Račnik kod Tugara.

Oružje je pronađeno kada su inspektori u civilu pozvani na očevid zapaljenog 15 godina starog BMW-a u vlasništvu ubijenog Prnjaka. Tražeći tragove na vozilu policajci su pronašli pušku koja ih je uz rekonstrukciju cijelog događaja, ali i pretragu terena i operativni rad, dovela do uhićenog Albanca.

Ključni dokaz

Automatska puška je tako postala ključni dokaz i "okidač" da se krene u akciju hvatanja ubojice. Policija je u akciju krenula nakon što su utvrdili da je zvao svoju majku kojoj je rekao da mu donese veću svotu novca na njen štand na omiškoj tržnici. Roditelji su mu novac navodno prikupili, no uskoro je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Obitelj 27-godišnjaka se inače bavi prodajom voća i povrća, a imaju štand na tržnici u centru Omiša. Na njemu su to jutro kad je uhićen radile majka i sestra osumnjičenog.

Dva zatamnjena kombija specijalaca, piše Slobodna, bila su parkirana u zasjedi preko puta na autobusnom kolodvoru, a nakon što je zamijećena "meta", dvojica su specijalaca istrčala u punoj spremi, s dugim cijevima i fantomkama na glavama te pretrčala cestu i u par trenutaka svladali Albanca i svezali ga prije negoli je uopće došao u priliku pružiti otpor. Nije bio naoružan i odmah su ga predali kolegama koji su ga odveli u splitsku PU na daljnju kriminalističku obradu.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:17