Splićanka traži automehaničare iz Srbije i Bosne, oglas izazvao reakcije: 'Kako te nije sram, nisu Srbi i Bosanci glupi da rade za tu mizeriju'SLOBODNA DALMACIJA
StoryEditor
niz komentara

Splićanka traži automehaničare iz Srbije i BiH, oglas izazvao reakcije: ‘Kako te nije sram, nisu Srbi i Bosanci glupi da rade za tu mizeriju‘

Piše desk  /  19.08.2022., 08:24h

Jedan oglas je uzburkao duhove

Splićanka traži automehaničare, isključivo iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a plaća koju nudi je prilično diskutabilna. Naime, ponudila je 5000 kuna, prenosi Slobodna Dalmacija.

image
FACEBOOK

Automehaničari, kažu nam poznavatelji, znaju u Splitu i okolici u dobrim radnjama imati oko tisuću eura, neki i znatno više ako su dobri u svom poslu. I u medijima se već navodilo da vrstan automehaničar ima plaću oko 13.000 kuna, a njihovi pomoćnici znaju imati između 6000 i 8000 kuna, sve ovisno rade li u maloj radionici ili pak u nekom većem i poznatom servisu. 

Evo i komentara na tu objavu:

image
FACEBOOK
image
FACEBOOK
image
FACEBOOK

- Prosječna mjesečna plaća za automehaničara u Hrvatskoj je 6.591 kn neto. Raspon plaće za 50% uzorka je između 5.000 kn i 7.500 kn - navodi pak portal za posao Adorio.

Ovisno o tome koliko dugo mladi automehaničari nastave obrazovati po završetku šegrtovanja, koje ispite polože i koliko se dalje specijaliziraju, primjerice za teretna vozila, motocikle, karoseriju ili elektroniku na kontrolnoj ploči, mogu s ovim zvanjem jako dobro zarađivati  – i do 5000 eura mjesečno. Marljivost, točnost i susretljivost najvažnije su pretpostavka za to, kaže za DW vlasnik automehaničarske radionice u Njemačkoj. Dakle, u Njemačkoj 5000 eura, a u Hrvatskoj 5000 - kuna.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 22:52