StoryEditor

​Specijalci potjerali rudare i deblokirali željezničku prugu u Banovićima

Piše D  /  25.04.2019., 03:04h

Nakon što su ih tri puta upozorili da se sami sklone s pruge, specijalci su krenuli put pruge s koje su sklonili sve sudionike prosvjeda.

Kako javlja Klix.ba, grupa bivših boraca izrazila je negodovanje zbog ovakvog postupka policije, naglasivši da se oni nisu borili za ovakvu državu - u kojoj policija pokazuje snagu na radnicima koji čisto i pošteno traže svoja prava.

Specijalci su napravili živi štit između platoa na kojem se nalaze radnici i željezničke pruge koja je sada prohodna.

Vlada Tuzlanske županije nešto ranije na današnjoj izvanrednoj sjednici zadužila je MUP TŽ i Upravu policije da što hitnije poduzmu sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom u cilju osiguravanja nesmetanog rada Rudnika mrkog uglja Banovići, sprečavanja nastanka daljnjih šteta u proizvodnji ovog privrednog subjekta, kao i potencijalnih šteta u radu termoenergetskih objekata na području Tuzlanske županije, a time i ugrožavanja energetskog sustava u Federaciji BiH. 

Podsjetimo, grupa od skoro 200 rudara od jučer je u štrajku. U jamu Omazići na redovno radno mjesto nisu otišli. Od uprave Rudnika mrkog uglja u Banovićima traže povećanje sniženih plaća, veći iznos toplog obroka i poboljšanje uvjeta rada u jamama.

Iz Uprave Rudnika su kazali da su prosvjedi i štrajk nezakoniti, kao i da se među rudare upetljala politika.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 18:44