StoryEditor
hrvatski Europarlamentarac

Sokol prozvao Pusić: To su Mesićevi stavovi, već desetljećima protiv Hrvata u BiH, takvoj politici došao je kraj!

Piše desk  /  26.10.2022., 14:13h

Europarlamentarac Tomislav Sokol (HDZ, EPP) žestoko je prozvao bivšu šeficu diplomacije Vesnu Pusić na eurotribini o proširenju Europe. Njezina stajališta o BiH nazvao je zastarjelima i rekao da pripadaju u politiku bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Na Eurotribini održanoj u srijedu u Kući Europe u Zagrebu dotaklo se i kandidacijskog statusa BiH.

Sokol je branio kandidacijski status BiH, smatravši da je prijeko potreban.

Pusić je, pak, istaknula da današnji lideri u BiH imaju "smrtni strah" od Europske unije jer bi s obzirom na korupciju ulaskom zemlje u EU oni završili u zatvoru, prenosi Direktno.hr.

"Oni su u smrtnom strahu da, ako njihova država uđe u EU, oni će ući u zatvor. I zato su protiv EU-a. S političkim liderima (Draganom) Čovićem, (Bakirom) Izetbegovićem i (Miloradom)  Dodikom, BiH prema EU nikad neće napredovati", rekla je Pusić.

Sokol je elaborirao zašto se zalaže za kandidacijski status, između ostalog rekavši kako Hrvati u BiH jedini koji doista žele ući u Uniju, koji se "bez fige u džepu" zalažu za eurointegracije, dok Dodik i Izetbegović to ne žele.

"Što se tiče Pusić, znam njene stavove. To su stavovi Stipe Mesića, koji su već desetljećima protiv hrvatskog naroda u BiH, međutim takvoj politici u Republici Hrvatskoj došao je kraj!", rekao je.

Pusić se na izjavu samo nasmijala.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 09:29